Дамир Крстичевиќ, Министер за одбрана на Хрватска, во посета на Спомен куќата на Мајка Тереза

На 5 февруари 2019, во посета на Спомен куќата на Мајка Тереза беше Министерот за одбрана на Хрватска, Дамир Крстичевиќ. Во срдечна и топла атмосфера тој ја разгледа постојаната поставка на музејот и се потпиша во книгата на впечатоци.