Интервју на директорот на Спомен Куќата на Мајка Тереза за ACI Stampa

На 8ми март 2019 година директорот на НУ Спомен Куќата на Мајка Тереза, Ариан Асланај, направи интервју во просториите на Спомен Куќата. Интервјуто беше направено за ACI Stampa од страна на Andrea Gagliarducci по повод на доаѓањето на Папата Франциско во Македонија.