Посета на дечињата од градинката „13 ноември“, Скопје

На 2 октомври 2018  НУ Спомен куќа на Мајка Тереза ја посетија дечињата од градинката „13 ноември“ од Скопје. Заедно со нашиот кустос и воспитувачките тие со големо љубопитсво ја разгледаа музејската поставка, а поставуваа и многу прашања за животот на нашата сограѓанка.
Им благодариме за посетата!