Првата прес конференција по повод на доаѓањето на папата Франциск во Македонија

На 21 март 2019 се одржа првата прес конференција во Спомен куќа на Мајка Тереза по повод на доаѓањето на папата Франциск во Македонија. На неа се соопштија првите официјални детали за настанот, се сподели програмата и агендата на папата за 7 мај 2019. Повеќе информации за апостолската посета на папата може да добиете на www.papa.mk