Прес конференција по повод посетата на Папата во Република Северна Македонија

На 24 април во Спомен куќа на Мајка Тереза се одржа прес конференција на која се споделија информации за претстојната посета на Папата Франциск во Република Северна Македонија. На конференцијата учествуваа премиерот Зоран Заев, државниот секретар на МНР, Виктор Димовски и бискупот Киро Стојанов.