Проекти

РЕАЛИЗИРАНИ

2018

Музејска дејност

Изработка и печатење на брошури на нови јазични верзии
Изложба „Наследството на Мајка Тереза“

2017

Музејска дејност

Изработка и печатења на брошури на нови јазични верзии

Превод и печатење на сликовницата Мајка Тереза Приказна за добрината на англиски јазик

Откуп на фотографии од позната новинска агенција

Културен караван – патувачка изложба – Гевгелија

Меѓународни проекти

Изложба „Мајка Тереза- Светица од Скопје, Светица на Светот“, Јапонија

Изложба „Мајка Тереза- Светица од Скопје, Светица на целиот Свет“, Полска (Киелце, Катовице, Познањ)

2016

Музејска дејност

Културен караван – патувачка изложба – Крушево

Изработка на водич на Спомен-куќата на Мајка Тереза со брајово писмо

Сликовница за деца „Мајка Тереза: приказна за добрината“

Видео презентација за лица со оштетен слух – „Тишината раскажува за Мајка Тереза“

Меѓународни проекти

Изложба „Мајка Тереза- Светица од Скопје, Светица на Светот“, Рим, Италија

Изложба „Мајка Тереза- Вечен ангел на милосрдието“, во рамките на петнаесеттата есенска сесија на Парламентарното Собрание на ОБСЕ, Скопје 2016

Изложба „Мајка Тереза- Светица од Скопје, Светица на Светот“, во рамките на Четвртата светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог, Битола

2015

Музејска дејност

Културен караван – патувачка изложба – Велес

2014

Музејска дејност

Културен караван – патувачка изложба – Битола

Откуп на фотографии од новинската агенција Associated Press

Откуп на лиценца за прикажување на цртан филм за Мајка Тереза – Петтиот збор, од продукциската куќа Paso Alto Media Films од Барселона, Шпанија

Меѓународни проекти

Изложба „Мајка Тереза – икона на милосрдието“ – Софија, Бугарија