Проекти

ПРЕДВИДЕНИ

2019

Музејска дејност

Изработка на брошура за лицA со дислексија
Културен карван – изложба и проекција на филмови
Откуп на фотографии од канонизацијата на Мајка Тереза од „Асошиејтед прес
Едукациски работилници за деца
Изработка на нова веб-страница на Музејот
Превод и печатење на сликовница за деца „Мајка Тереза – приказна за добрината
Збогатување на архивата на НУ Спомен-куќа на Мајка Тереза со откуп на фотографии од „Асошиејтед прес“
Куклена претстава за деца „Мајка Тереза – светица од Македонија“
Афирмирање на родното Скопје и Спомен-куќата на Света Мајка Тереза со печатење на разгледници во албум, од 10 слики
Научна конференција „100 години од смртта на Коља Бојаџиу“

Меѓународни проекти

Реализација на изложбата „Мајка Тереза, Светица од Скопје, Светица на светот“ во Марибор, Словенија
Истражување на животот и делото на Мајка Тереза во архивите во Луцерн и Женева, Швајцарија