Амбасадорот на Косово во посета на Спомен куќата на Мајка Тереза

На 13 февруари, 2019, во посета на Спомен куќата на Мајка Тереза беше амбасадорот на Косово, г. Ѓерѓ Деда, придружен од една делегација од Хамбург, Германија и екипата на г. Џон Бериша. Тие беа пречекани од директорот на куќата кој им ја претстави постојаната поставка на музејот. Им благодариме на посетата, за нас беше чест и задоволство.