Ekspozita Nena Tereze – e shenjeta nga Shkupi,e shenjeta e botes e hapur ne Parlamentin Europian ne Bruksel

Ne organizim te IN Shtepia perkujtimore Nena Tereze dhe kisha katolike ga Maqedonia,ne kerkese te Eurodeputetes
Marijana Petir, me 4 dhjetor 2018 ne hapesirat e Parlamentit Europian ne Bruksel ishte e hapur ekspozita
Nena Tereze – e shenjta nga Shkupi ,e shenjta e botes. Ekspozita ishte pjese e hapjes te lutjes te mengjesit Europian si dhe pjese e shenimit te fundvitit te trashigimise kulturore Europiane. Ne ete ekspozite ishin te eksponuara 24 kolazhe te cilet e prezentojne jeten e humanitares me te madhe te shekullit XX duke filluar prej femijerise dhe rinise se saj ne Shkup, deri ne kanonizim, gjegjesisht shenjeterim. Ne hapjen prezent ishin kryetari i Europarlamentit Antonio Tajani,deputetja Marijana Petir, biskupi i Shkupit dhe Strumices eparh monsinjor d-r Kiro Stojanov , drejtori i IN Nena Tereze Arian Asllanaj si dhe numer i madh i Eurodeputeteve.Ekspoziten e hapi biskupi Kire Stojanov i cili ne fjalimin e tij potencoi qe Eurpa ka nevoj per zemren e Nenes Tereze qe te jete e denje ne kulturen e saj.Drejtori i IN Nena Tereze Z. Arian Asllanaj ne fjalimin e tij u beri thirje te pranishmeve qe te vizitojne Shtepine perkujtimore e cila eshte e vetme  shtepi muze e dedikuar Nenes Tereze ne bote.Ky proekt i IN Shtepia perkujtimore e Nenes Tereze u mbeshtet nga Ministria e Kultures e R.Maqedonise.