Gotë Terakote me imazhin e Nënë Terezës

11

Terakota ose e njëjta terra cotta (lat: “argjilë e pjekur”) është një lloj qeramike. Terakota e pleqërisë u përdor për të bërë skulptura të çadrave qeramike ose pllakave për mbulim. Skulpturat më të vjetra të terakotës u thanë në diell, pastaj u dogjën në një vatër të hapur në hirin, dhe më pas u pjekën në dhoma me temperatura të larta sikur edhe sot.

 

 

Karakteristikat e suvenirit:

Përpunimi: Terakota
Dimensionet: 6х6 cm
Çmimi: 240 denarë