Instituti nacional Nena Tereze dhe Instituti per trashigimi kulturore dhe shpirterore i shqipetareve ne R.Maqedonise nenshkruan memorandum per bashkepunim

Me 14 dhjetore 2018 Instituti nacional Nena Tereze dhe Instituti per trashigimi kulturore dhe shpirterore i shqipetareve ne R.Maqedonise nenshkruan memorandum per bashkepunim. Ne pres-konferencen qe u mbajt ne SHtepine meoriale Nena Tereze foli drejtori i Institutit per trashigimi kulturore dhe shpirterore i shqipetareve ne R.Maqedonise Z.Skender Asani dhe drejtori Shtepise memoriale Nena tetreze Z.Arian Asllanaj.
Duke e potencuar rendesine e ketij memorandumi, ata i paralajmeruan proektet e perbashketa. Ne 2019 planifikohet shenimi i 100 vjetorit te Nikol Kol Bojagjiut (babait te Nenes Tereze),promovim te vellimit te dyte te librit “Familjet Katolike Shqipetare te Shkupit“si dhe hulumtim te letrave origjinale te shkruara nga Nena Tereze ne gjuhen Shqipe. Drejtori i Shtepise perkujtimore te Nenes Tereze Z.Arian Asllanaj shprehi gezim per kete bashkepunim dhe me kete rast paralajmeroi se do te fillojne me pregatitjen e pritjes te Atit te shenjte Papa Francisk per vizite ne vendlindjen e Nenes Tereze ne Shkup.