На 16.11.2021 година почина Аге Бојаџиу, внука на Мајка Тереза од нејзниот брат Лазар. Аге е родена во Италија, откако... View Article

ИЗВЕСТУВАЊЕ

НУ Спомен куќа на Мајка Тереза официјално се враќа на старото работно време. Музејот е отворен за посета секој ден.... View Article

НУ Спомен куќа на Мајка Тереза


ул. „Македонија“ бр. 9, 1000 Скопје

+389 (0) 2 3290 674

info@memorialhouseofmotherteresa.com