Vizita e papes Francisk

Papa Francisk, kreu i kishes katolike, eshte papa i pare qe e viziton vendin tone. Gjate vizites se tij apostolike, rendesi te madhe ka vizita e vendlindjes se Nenes Tereze dhe Shtepise perkujtimore te Nenes Tereze se bashku me udheheqesit e bashkesive fetare ku realizoi takim me te varferit. Ne fjalimin e tij, pak para ardhjes se tij, ai tha: Une viziten time ia kushtoj edhe Nenes Tereze, e lindur dhe e rritur ne Shkup, e cila u be misionare e meshires se Krishtit ne bote, duke i dhene ngushellim dhe dinjitet me te varferve mes te varferve.