Обележувач за книги „Проштевање“ со медалјонче Мајка Тереза

10Љубителите на пишаниот збор се секогаш во потрага по обележувачи за омилените книги. Во нашата сувенирница можете да пронајдете обележувачи за книги со ликот на Мајка Тереза од предната страна, а од задната страна се наоѓа прекрасната песна „Проштевање“ на македонски, хрватски, албански, англиски, италијански, полски и јапонски јазик. На обележувачот е прикачено медалјонче со ликот на Мајка Тереза.

Песната„Проштевање“ ја има напишано Мајка Тереза (тогаш младата Гонџа Бојаџиу) кога заминува од Скопје во 1928 година.

Карактеристики на сувенирот

Изработка: Пластифицирана хартија (обележувач) и бронза (медалјонче)-
Димензии: 21х5 цм
Цена: 150 денари