Годишнината од смрта на основачката на Движењето на фоколарите Кјара Лубик и промоција на нејзината книга

Движењето на фоколарите, на 19 март 2023 година, во просториите на НУ Спомен Куќа на Мајка Тереза – Скопје, ја обележи 15 годишнината од смрта на основачката на движењето, Кјара Лубик.

Во таа пригода се промовираше и македонското издание на нејзината книга “Секој момент е дар”.