Г-ѓа Мелехате Ќазими во посета на НУ Спомен куќа на Мајка Тереза

Денес, на 20 јули, г-ѓа Мелехате Ќазими ja посети НУ Спомен куќа на Мајка Тереза. Таа наскоро ќе не претставува во амбасадата на Швајцарија.
Таа беше пречекана од директорот на институцијата, Насер Цури, кој ја претстави постојаната поставка на музејот и разговараа за идните активности и соработки.