Директорот на Агенција за примена на јазикот, г-дин Улбер Села во посета на Спомен куќа на Мајка

Денес со својата посета не почести директорот на Агенција за примена на јазикот на РСМ, г-дин. Улбер Села. Тој беше пречекан од директорот на Спомен куќа на Мајка Тереза, Насер Цури кој ја претстави постојаната поставка на музејот. Се разговараше за многу прашања, едно од нив беше примената на албанскиот јазик.