Директорот на НУ Спомен куќа на Мајка Тереза-Скопје на средба со генералниот секретар на Црвен Крст на РСМ

Денес директорот на НУ Спомен куќа на Мајка Тереза-Скопје, г. Насер Цури, имаше средба со генералниот секретар на Црвен Крст на РСМ, г. Саит Саити, каде разговараа во врска со несреќата што и се случи на Република Турција, и во врска со евентуалната помош кои можат да ја дадат физичките лица и правните субјекти.

Во овие тешки моменти, ja споделуваме болката со Турскиот народ и се надеваме дека вакви трагедии да нема да се повторат.