Директорот на НУ Спомен куќа на Мајка Тереза – Скопје, дел од активностите посветени на 115 годишнината од Битолскиот Конгрес

Во екот на активностите посветени на 115-годишнината од Битолскиот Конгрес, директорот на Спомен куќата на Мајка Тереза ​​- Скопје, г. Насер Цури беше поканет на активностите организирани од 18.11.2023 година.
Организацијата започна со проекција на филмот „УЧИТЕЛОТ“, продолжи со настап на АКВП „Емин Дураку“ од Скопје и концерт организиран во црквата „Пресвето срце Исусово“ во Битола, кој го почести бискупот на РСМ со свое присуство г. Кире Сојанов.
Сето ова беше организирано од страна на здружението 22 Ноември.