Кутивче за темјан со портрет на Мајка Тереза

12

Темјан (грчки: λιβάνι;  латински: olibanum) е ароматична смола што се добива од дрвото од родот Boswellia, вид Boswellia sacra, Boswellia thurifera, Boswellia frereana. При палење темјанот развива посебно силен и необично пријатен мирис. Се користи за религиозни цели,  во производство на парфеми, во ароматерапија, во традиционалната медицина.

 

 

Карактеристики на сувенирот

Изработка: дрво
Димензии: 5х5х3 цм
Цена: 240 денари