Министерката за одбрана на Република Австрија во посета на НУ Спомен куќа на Мајка Тереза – Скопје

Вчера во посета на НУ Спомен куќа на Мајка Тереза – Скопје беше министерката за одбрана на Република Австрија, Клаудиа Танер и амбасадорот на Република Австрија во РСМ, Георг Вуцас. Ги пречека директорот на Спомен куќа, г. Насер Цури и низ поставката ги водеше кустосот Снежана Алексовска.