Портрет на Мајка Тереза во срма (рачна изработка)

16Со техниката филигран изработен од конец од срма се прикажуваат најразлични форми кои се типични за македонската народна традиција. Токму оваа комбинација на дрво и филигран од срма во чија средина се наоѓа портретот на Мајка Тереза е одличен приказ на поврзаноста на Мајка Тереза со нејзиниот роден крај.

Карактеристики на сувенирот

Изработка: Срма во дрвена рамка
Димензии: 15,6х13 цм
Цена: 2500 ден.