Проекти

РЕАЛИЗИРАНИ

 

 

 

2020

Музејска дејност

Превод и печатење на сликовницата Мајка Тереза – “Приказна за добрината” на италијански јазик

Афирмирање на животот и делото на света Мајка Тереза преку изработка на магнети

Афирмирање на животот и делото на света Мајка Тереза преку изработка на чаши

2019

Музејска дејност

Изработка на брошура за лицa со дислексија

Културен карван – изложба и проекција на филмови

Откуп на фотографии од канонизацијата на Мајка Тереза од „Асошиејтед прес”

Превод и печатење на сликовница за деца „Мајка Тереза – приказна за добрината”

Збогатување на архивата на НУ Спомен-куќа на Мајка Тереза со откуп на фотографии од „Асошиејтед прес“

Афирмирање на родното Скопје и Спомен-куќата на Света Мајка Тереза со печатење на разгледници во албум, од 10 слики

Научна конференција „100 години од смртта на Коља Бојаџиу“

Меѓународни проекти

Реализација на изложбата „Мајка Тереза, Светица од Скопје, Светица на светот“ во Марибор, Словенија

Истражување на животот и делото на Мајка Тереза во архивите во Луцерн и Женева, Швајцарија

2018

 

Музејска дејност

Изработка и печатење на брошури на нови јазични верзии
Изложба „Наследството на Мајка Тереза“

2017

Музејска дејност

Изработка и печатења на брошури на нови јазични верзии

Превод и печатење на сликовницата Мајка Тереза Приказна за добрината на англиски јазик

Откуп на фотографии од позната новинска агенција

Културен караван – патувачка изложба – Гевгелија

Меѓународни проекти

Изложба „Мајка Тереза- Светица од Скопје, Светица на Светот“, Јапонија

Изложба „Мајка Тереза- Светица од Скопје, Светица на целиот Свет“, Полска (Киелце, Катовице, Познањ)

2016

Музејска дејност

Културен караван – патувачка изложба – Крушево

Изработка на водич на Спомен-куќата на Мајка Тереза со брајово писмо

Сликовница за деца „Мајка Тереза: приказна за добрината“

Видео презентација за лица со оштетен слух – „Тишината раскажува за Мајка Тереза“

Меѓународни проекти

Изложба „Мајка Тереза- Светица од Скопје, Светица на Светот“, Рим, Италија

Изложба „Мајка Тереза- Вечен ангел на милосрдието“, во рамките на петнаесеттата есенска сесија на Парламентарното Собрание на ОБСЕ, Скопје 2016

Изложба „Мајка Тереза- Светица од Скопје, Светица на Светот“, во рамките на Четвртата светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог, Битола

2015

Музејска дејност

Културен караван – патувачка изложба – Велес

2014

Музејска дејност

Културен караван – патувачка изложба – Битола

Откуп на фотографии од новинската агенција Associated Press

Откуп на лиценца за прикажување на цртан филм за Мајка Тереза – Петтиот збор, од продукциската куќа Paso Alto Media Films од Барселона, Шпанија

Меѓународни проекти

Изложба „Мајка Тереза – икона на милосрдието“ – Софија, Бугарија