Работна средба на директорот на Спомен куќа со амбасадорот на Индија

На 21.11.2023 директорот на НУ Спомен куќа на Мајка Тереза – Скопје, г. Насер Цури, реализираше работна средба со амбасадорот на Индија, во Бугарија, г. Sanjay Rana.

Тема на разговор беше професионалната соработка помеѓу двете страни, амбасадата и НУ Спомен Куќа на Мајка Тереза – Скопје.

По завршувањето на средбата директорот на Спомен куќа му подари на амбасадорот медалјон со ликот на Мајка Тереза.