Соработка меѓу Muzeul National al Banatului во Темишвар – Романија и НУ Спомен куќа на Мајка Тереза – Скопје

На 15.03.2023 се реализираше средба меѓу претставници од НУ Спомен куќа на Мајка Тереза – Скопје со Claudiu Ilaș, директор на Muzeul National al Banatului во Темишвар – Романија и Мухарем Меџити в.д Амбасадор.