Ученици од ООУ „Живко Брајковски“ – Скопје во посета на НУ Спомен куќа на Мајка Тереза – Скопје

Денес, на посета на Националната Установа Спомен куќа на Мајка Тереза – Скопје, беа група на ученици од ООУ “Живко Брајковски” – Скопје, заедно со група на ученици и нивните професори од Португалија, Полска и Италија. Оваa соработка e во рамките на реализација на проектот “Еrasmus + Respect: Responsible education against violence” (Oдговорно образование против насилството).