Кустосите на НУ Спомен куќа на Мајка Тереза – Скопје беа дел од семинарот “Стандарди и ракување при транспорт на заштитени движни културна добра во земјава и во странство”

На 18ти ноември 2022 година кустосите мр. Андриана Јелиќ, Цветанка Вучковска – Митовска и Снежана Алексовска беа дел од семинарот... View Article

Кустосите од НУ Спомен куќа на Мајка Тереза – Скопје беа дел од работилницата “Интерпретирање на наследството” во рамки на Европските денови на културното наследство

Кустосите мр. Андриана Јелиќ и Снежана Алексовска на 22ри ноември 2022 година беа дел од дводневна работилница насловена “Интерпретирање на... View Article