Oфицијална средба на директорот на Спомен куќа со амбасадорката на РСМ во Софија

На 21.11.2023 на посета и официјална средба со амбасадорката на Република Северна Македонија во Софија – Бугарија, г.ѓа Агнеза Руси Поповска, беше директорот на НУ Спомен куќа на Мајка Тереза – Скопје, г. Насер Цури.

Тема на разговори беше соработката и планирање на активности за наредна година и годините кои следат.