Посети на НУ Спомен куќа на Мајка Тереза за време на ЕДКН

Во рамките на Европските денови на културно наследство НУ Спомен куќа на Мајка Тереза можете да ја посетите во стандардното време:

Понеделник – Петок 09:00 – 20:00
(Последните посетители влегуваат до 19:45)
Сабота – Недела 09:00 – 14:00
(Последните посетители влегуваат до 13:45)

Освен постојаната поставка, можете да ја посетите изложбата „Наследството на Мајка Тереза“ (во подрумскиот амфитеатар)

Влезот за поставката и за изложбата е бесплатен!