Промоција на книгата „Dardanet“

Агенцијата за примена на јазикот во РСМ, Академијата за албанолошки проучувања и НУ Спомен куќа на Мајка Тереза ​​- Скопје, го промовираа археолошкото дело „Dardanet“ од авторот професор др. Луан Пржита.

По повод оваа промоција, директорот на НУ Спомен куќа на Мајка Тереза ​​- Скопје, Насер Цури, го поздрави авторот на книгата, му честиташе за работата и му посака да продолжи со продлабоченото истражување.