На 16.11.2021 година почина Аге Бојаџиу, внука на Мајка Тереза од нејзниот брат Лазар. Аге е родена во Италија, откако нејзниот татко го продолжил својот живот таму по заминувањето од Скопје. Таа е единствениот потомок од фамилијата Бојаџиу. Името го добила по својата тетка Ага, постарата сестра на Гонџе и Лазар.

Погребот ќе се одржи денес, 17.11 во Палермо, Италија, каде што и живеела.