PROJEKTE

TE PARA SHIKUARA

2023

Aktivitete te muzeut

Afirmimi i jetes dhe vepres se Nenes Tereze nepermjet perpunimit te nje libri biografik nga druri

Blerje e te drejtave autoriale dhe prezentim i dokumentarit per Nenen Tereze “Agimi ne Kalkute”

Konkurs letrar dhe shtypje te librit me tregime per Nenen Tereze

Projekte nderkombetare

Realizim i ekspozites “Nga Shkupi ne qiejt” ne Temishvar, Rumani

2022

Aktivitete te muzeut

Afirmimi i jetes dhe vepres se Nenes Tereze nepermjet perpunimit te nje broshure me mesazhe

Projekte nderkombetare

Ekspozite „Dy trendafilat e Jezusit“ ne Lizje, France

2021

Aktivitete te muzeut

Pasurimi i arkivit te IN Shtepia perkujtimore e Nenes Tereze me blerjen e fotografive nga Associated Press

Krijimi i nje ekspozite virtuale te nje mjedisi ekzistues

Projekte nderkombetare

2019

Aktivitete te muzeut

Perpunim I broshurave per njerez me disleksia
Karvan kulturor – ekspozit dhe projektim I filmave
Blerja e fotografive te kanonizimit te Nenes Tereze nga “Associated press”
Puntori edukative per femij
Perpunim I web faqes te re te muzeut
Perkthim dhe shtypje e librit te ilustruar per femij “Nena Tereze – tregimi I se mires”
Pasurimi I arkives te IN Shtepise memoriale te Nenes Tereze me blerjer e fotografive nga “Associated press“
Shfaqe me kukulla per femij “Nena Tereze – shenjtorja nga Maqedonia
Afirmimi I Shkupit dhe Shtepise memorial te Nenes Tereze me shtypjen e kartolinave ne nje album, nga 10 fotografi
Konference shkencore “100 vjet nga vdekja e Kol Bojaxhiut”

Projekte nderkombetare

Realizim I ekspozites “Nena Tereze, Shenjtore nga Shkupi, Shenjtore e botes” ne Maribor, Slloveni
Hulumtime mbi jeten dhe punen e Nenes Tereze ne arkivat ne Luzern dhe Gjeneve, Zvicer