Muze pa barriera

IN Shtëpia Përkujtimore e Nënë Terezës ka akses për hyrjen e karrigeve me rrota për invalidë. Muzeu ka një ashensor ku njerëzit me karrocë invalidore nga kati përdhes mund të ngjiten në katin e parë (galeri), në katin e dytë (kishëzën) dhe në dhomat e bodrumit (hapësirë multimediale).