Rezultate nga konkursi letrar

IN Shtëpia Përkujtimore e Nënë Terezës – Shkup këtë vit për herë të parë organizoi konkurs letrar me tri tema:

  1. “Nëse i jep bukë të uriturit, nëse ushqen të shtypurin, drita jote do të shkëlqejë në errësirë ​​dhe errësira jote do të bëhet mesditë”.
  2. “Ne nuk kemi nevojë për armë dhe bomba për të sjellë paqen, ne kemi nevojë për dashuri dhe dhembshuri”.
  3. “Misioni në emër të Zotit – dashuria për të varfërit dhe të sëmurët është parakusht për një luftë këmbëngulëse në zbatimin e besimit te njeriu.”

Konkursi mori 32 tregime të shkurtra që plotësonin kushtet e nevojshme (të mos jenë më të gjata se 7200 karaktere dhe të pabotuara më parë).
Komisioni i jurisë i përbërë nga: Stefan Markovski – anëtar, Vladimir Ilievski – anëtar dhe Snezhana Aleksovska – kryetare, mori këtë vendim:

Çmimi i parë shkoi për tregimin “Njerëz të gjallë” nga Stanka Bajlozova-Barlamova.

Çmimi i dytë shkoi për tregimin “Muri i lutjeve” nga Liliana Pandeva.

Çmimi i tretë u nda për tregimet “Madu” nga Liliana Pandeva dhe “Ngushëllim” e Gabriela Stojanoska-Stanoeska.

Falenderojmë të gjithë pjesëmarrësit për pjesëmarrjen e tyre produktive në konkursin letrar dhe përgëzojmë fituesit e çmimeve.